10 ok, amiért jó öregnek lenni

1. Nem haltál meg fiatalon. Nem mindenki ilyen szerencsés.

2. Nem kell félned a jövőtől. Globális felmelegedés, pénzügyi vagy politikai összeomlás - aggódjanak miatta a huszonévesek!

3. Már nem kell bizonyítanod. Elérted, amit akartál vagy nem, a küzdelem ideje mindenképp mögötted van. Jöhet a pihenés!

4. Már nem kell másoknak bizonyítanod. Nem az számít, mit várnak tőled a szüleid, a főnököd vagy bárki más. Végre a saját magad ura vagy.

5. Megérdemled, hogy jól érezd magad. Már nem kell hajtanod, ledolgoztad a magadét. Nyugodtan a hobbijaidnak szentelheted a napjaid.

6. A családi összejöveteleken végre te traktálhatsz másokat a kedvenc történeteiddel. Tessék megadni a tiszteletet az idősebbnek! Majd eljön az ő idejük is, várják ki a sorukat!

7. Sokmindent átéltél, és mindenből tanultál.

8. Megtanultál különbséget tenni a fontos és a lényegtelen dolgok között. Ma már - bölcsen - csak a lényeges problémákon idegesíted fel magad... 

9. Lehetőséged van arra, hogy mások segítésére fordíthasd az energiáidat. Hozod-viszed az unokákat, tanácsot adsz a felnőtt gyerekeidnek vagy az unokaöcsédnek - nem rideg irodákban töltöd a napjaid, nemzetközi konszernek bankszámláját dagasztva, hanem a szeretteid életét teszed könnyebbé.

10. Olyan korban lépted át a hatodik X-et, amikor nagyságrendekkel nagyobb az esélyed arra, hogy megéld a 100. születésnapodat, mint bármelyik korábbi generáció tagjainak. Még sokmindent megtehetsz - de már semmit sem muszáj!